top of page

GUARDONATS ALS PREMIS CASTELLITX 2020


GUARDONATS ALS PREMIS CASTELLITX 2020

VEREDICTE DEL JURAT

Com a conseqüència de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19, el procés de valoració de les obres participants, la reunió dels diversos jurats i l’acte de lliurament dels Premis Castellitx 2020 quedaren ajornats. Tradicionalment els Premis s’han atorgat sempre al voltant de les festes de Pasqua.

Tot d’una que ha estat possible, ateses les circumstàncies, des de l’Ajuntament d’Algaida s’ha reprès la celebració dels Premis Castellitx amb la valoració per part dels jurats dels treballs presentats. En conseqüència, el veredicte del Jurat per a l’edició de 2020 dels Premis és el següent:

XLIV Premi de Poesia:

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 34 titulat De sobte, la tardor de Joan Armengol i Puig, de Solsona, Lleida.

XLIV Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta:

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 143 titulat La feresta història d'en Pere Pur, de Joan Martorell Trobat, d’Algaida, Mallorca.

XLII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat):

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 137 titulat Rèquiem en lluna plena de Joan Janer Rosselló, d’Algaida, Mallorca.

XXV Premi d’Investigació

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 142 titulat El músic Francesc Solivelles Verdera (Randa 1840-Ciutat de Mallorca 1914), de Joan Círia Maimó, de Felanitx,Mallorca.

XIX Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Projecció multilineal de Jaume Gaviño Morey, de Palma.

XII Premi de Pintura

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Marina de Josep Plaja López, de Begur, Baix Empordà.

VIII Premi Juvenil de Narrativa Curta

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 123 titulat El perfum de la mort de Leila Echerifi Peñuela, de Rubí, Barcelona.

I Premi de Curtmetratges en català

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 3 titulat Woody&Woody dirigit per Jaume Carrió Artigues, de Palma.

I Premi de Guió de Curtmetratge en català

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 63 titulat El gran final de Ramon Pros Cervera, de Barcelona.

El VII Premi Musical. Composicions per a conjunt coral ha estat declarat desert.

Per altra banda, la cerimònia de lliurament dels guardons s’ha suspesa. Des de l’organització es faran arribar els guardons a les persones premiades.

Les obres guardonades en l’àmbit literari seran publicades a la Col·lecció Binària, edicions digitals de l’Ajuntament d’Algaida, accessible des de la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida www.ajalgaida.net.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

Àmbit Literari i d’Investigació:

Pere Fullana Puigserver

Gabriel Janer Manila

Ricard Martínez Pinyol

Miquel Serra Roig

Àmbit de Fotografia

Joan Capellà Galmés

Maria Josep Mulet Gutiérrez

Agustí Torres Domenge

Àmbit Arts Plàstiques:

Lluís Maraver Moreno

Gabriela Seguí Aguiló

Antoni Torres Martorell

Àmbit Musical:

Francesc Batle Pons

Antoni Mulet Barceló

Josep Prohens Julià

Àmbit d’audiovisuals

Marga Melià

Toni Capellà

Agustí Torres Domenge

A l’edició de 2020 s’hi ha presentat un total de 179 obres, distribuïdes en les següents modalitats dels àmbits literari, investigació, fotografia, arts plàstiques, musical i audiovisual.

Poesia 42

Glosat 6

Narrativa 69

Investigació 1

Fotografia 19

Juvenil 2

Musical 2

Pintura 14

Guió 14

Curtmetratge en català 6

Fora concurs 4

Total 178

ARXIU DE NOTÍCIES
bottom of page