top of page

CONVOCADA L'EDICIÓ DE 2018 DELS PREMIS CASTELLITX


Algaida, 28 d'octubre de 2017.

Amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalana, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, en l’àmbit de la creació literària i d’investigació, i artístiques en l’àmbit de fotografia i arts plàstiques, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida convoca els Premis Castellitx 2018 en les següents modalitats:

XLII Premi de Poesia: Col·lecció de poemes, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de cent quaranta versos.

XLII Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.

XL Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Glosa o conjunt de gloses, originals i inèdites, de tema lliure d’una extensió mínima de vint versos.

XXII Premi d’Investigació: Un treball de recerca de temàtica relacionada amb el Municipi d’Algaida en qualsevol àmbit —ciències socials, ciències naturals, ciències polítiques, dret, estudis literaris, biografies, bibliografies, etc.—, amb una extensió mínima de vint-i-cinc folis i una màxima de cent cinquanta.

X Premi de Pintura: Una obra original sense limitació de tema, matèria, format i tècnica.

VI Premi Juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.

XVII Premi de Fotografia: Una fotografia de tema lliure, original i inèdita, en blanc i negre o color.

IV Premi Musical. 2018: Composicions per a Conjunt Coral: Poden optar al premi les composicions corals de nova creació, originals i inèdites.

Els treballs que optin a les modalitats de creació literària i d’investigació han d’estar redactats en llengua catalana.

El guardons consisteixen en la Rosa d’Or de la Pau i un premi en metàl·lic de 500 euros per a cada modalitat.

Les bases completes es poden consultar i descarregar al lloc web dels Premis, accessible des de www.ajalgaida.net, la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida. En aquest espai virtual, a més de tota la informació sobre la convocatòria dels Premis Castellitx, hi podeu trobar el llistat de tots els autors i obres guardonats des de la creació dels guardons, l’any 1968, i una mostra de les obres guardonades amb accés lliure i gratuït.

La pàgina web dels Premis també inclourà, a partir del moment en que finalitzi el termini de presentació de treballs, una exposició virtual de totes les fotografies que optin al XVI Premi de Fotografia.

El lliurament dels guardons del Premis Castellitx 2018 tindrà lloc durant la Nit de la Cultura que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 2 d’abril 2018. Amb antelació, la decisió del Jurat s’haurà fet pública.

ARXIU DE NOTÍCIES
bottom of page