top of page

NOTA DE PREMSA: GUARDONATS 2017


GUARDONATS ALS PREMIS CASTELLITX 2017

VEREDICTE DEL JURAT

Algaida, 05/04/2017. Dissabte dia 1 d’abril de 2017, a la vila d’Algaida, es reuní el Jurat dels Premis Castellitx i acordaren concedir:

XLI Premi de Poesia:

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 36 titulat Nòmades de Joan Josep Barceló i Bauçà, de Palma, Mallorca.

XLI Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta:

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 103 titulat Una vida d’heroi, de Pere Martorell Vallespir, de Palma, Mallorca.

XXXIX Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat):

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 69 titulat Exili d’Andreu Matamalas Fons, de Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca.

XXII Premi d’Investigació

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 111 titulat El patrimoni paleontològic del terme d’Algaida i de la comarca de Randa. Catalogació, caracterització, valoració, gestió i divulgació de Bernat Morey Colomar, de Santa Eugènia, Mallorca.

XV Premi de Fotografia

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Fotografia núm. 150 titulada Tardor, de Nemesio Jiménez Jiménez, de Montuïri, Mallorca.

V Premi Juvenil de Narrativa Curta

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 7 titulat L’ovella negra de la família d’Aina Casal Pelegrí de Barcelona.

VIII Premi de Pintura

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Estructura al port de Bilbao de Gonzalo Rodríguez Gómez de Bélmez, Còrdova.

III Premi Musical. Composicions per a banda de música

Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 102 titulat Els corsaris d’Eivissade Mario Errea del Pago, de Marratxí, Mallorca.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

Àmbit Literari i d’Investigació:

Pere Fullana Puigserver

Gabriel Janer Manila

Miquel Serra Roig

Antoni Vidal Ferrando

Àmbit de Fotografia

Joan Capellà Galmés

Maria Josep Mulet Gutiérrez

Agustí Torres Domenge

Àmbit Arts Plàstiques:

Lluís Maraver Moreno

Lourdes Sampol Noguera

Àmbit Musical:

Andreu Julià Serra

Juan Miguel Romero Llopis

Josep Prohens Julià

El lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2017 tendrà lloc durant la NIT ALGAIDINA DE LA CULTURA, la festa literària que se celebrarà a l’església d’Algaida dilluns, dia 17 d’abril de 2017 a les 20.30 hores.

La Nit Algaidina de la Cultura serà transmesa en directe per Titotieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida, a través del 107.7 de l’FM i per Internet a www.titoieta.cat.

En total, a l’edició de 2017 s’han presentat 166 treballs:

Poesia: 44

Poesia Popular (Glosat): 15

Narració Curta: 62

Narrativa Juvenil: 2

TOTAL APARTAT LITERARI: 123

Investigació: 2

Fotografia: 27

Pintura: 12

Musical: 1

Fora de concurs: 1

TOTAL: 166

Les obres guardonades amb la Rosa d’Or de la Pau, seran properament publicades dins la Col·lecció Binària, edicions virtuals de l’Ajuntament d’Algaida, d’accés lliure i gratuït a través de la pàgina www.ajalgaida.net. En aquest espai, també podeu trobar tota la informació relativa als Premis.

Els Premis Castellitx es crearen l’any 1968 (en un principi s’anomenava Certamen Literari Castellitx perquè només recollia l’àmbit literari) i, exceptuant una interrupció durant la dècada de 1980, s’han convocat cada any.

Més informació: 971 66 56 79 o biblioteca@ajalgaida.net (Bartomeu Salas, coordinador. Biblioteca Municipal).

ARXIU DE NOTÍCIES
bottom of page