CONVOCATS ELS L'EDICIÓ DE 2017 DELS PREMIS CASTELLITX

 

Algaida, 11 de novembre de 2016.

 

Un any més, amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalana, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, en l’àmbit de la creació literària i d’investigació, i artístiques en l’àmbit de fotografia i arts plàstiques, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida convoca els Premis Castellitx 2017 en les següents modalitats:

 

 

XLI Premi de Poesia: Col·lecció de poemes, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de cent quaranta versos.

 

XLI Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.

 

XXXIX Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Glosa o conjunt de gloses, originals i inèdites, de tema lliure d’una extensió mínima de vint versos.

 

XXI Premi d’Investigació: Un treball de recerca de temàtica relacionada amb el Municipi d’Algaida en qualsevol àmbit —ciències socials, ciències naturals, ciències polítiques, dret, estudis literaris, biografies, bibliografies, etc.—, amb una extensió mínima de vint-i-cinc folis i una màxima de cent cinquanta.

 

V Premi Juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.

 

XVI Premi de Fotografia: Una fotografia de tema lliure, original i inèdita, en blanc i negre o color.

 

III Premi Musical. 2016: Composicions per a banda de música: Poden optar al premi les composicions corals de nova creació, originals i inèdites.

 

 

Els treballs que optin a les modalitats de creació literària i d’investigació han d’estar redactats en llengua catalana.

 

El guardons consisteixen en la Rosa d’Or de la Pau i un premi en metàl·lic de 500 euros per a cada modalitat.

 

Com a novetat significativa, el premi de narrativa breu, porta el nom de Pere Mulet Cerdà, integrant del Jurats i dinamitzador dels Premis que morí l’any passat. L’acord fou pres per unanimitat a la Sessió Plenària de l’Ajuntament d’Algaida dia 6 d’octubre de 2016.

 

Les bases completes es poden consultar i descarregar al lloc web dels Premis, accessible des de www.ajalgaida.net, la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida. En aquest espai virtual, a més de tota la informació sobre la convocatòria dels Premis Castellitx, hi podeu trobar el llistat de tots els autors i obres guardonats des de la creació dels guardons, l’any 1968, i una mostra de les obres guardonades amb accés lliure i gratuït.

 

La pàgina web dels Premis també inclourà, a partir del moment en que finalitzi el termini de presentació de treballs, una exposició virtual de totes les fotografies que optin al XVI Premi de Fotografia.

 

El lliurament dels guardons del Premis Castellitx 2017 tindrà lloc durant la Nit de la Cultura que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 17 d’abril 2017 a les 19.30 hores. Amb antelació, la decisió del Jurat s’haurà fet pública.

Please reload

GUARDONATS ALS PREMIS CASTELLITX 2020

07/09/2020

1/7
Please reload

Please reload

Please reload

PREMIS CASTELLITX

Ajuntament d'Algaida

C/ del Rei, 6 · 07210

Algaida · Illes Balears

© Ajuntament d'Algaida, 2015-2019. Responsable del web: Bartomeu Salas Mascaró. Created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now